tiistai 27. marraskuuta 2012

Paloturvallisuusviikko 2012: Turvalliset porrashuoneet



Miksi me pelastusviranomaiset aina puhelemme niistä porrashuoneiden tavaroista, paloturvallisuudesta, savunpoistoluukuista jne? Tarkoitan vaikka kerrostalon rappukäytäviä, mistä menee ovet eri kerrosten eri huoneistoihin, ihmisten koteihin.

Niihin sattuu vaan aina silloin tällöin joku kuolemaan! Emme me niistä ihan turhan takia puhele ja kirjoittele. Eri tiedotusvälineissä julkaistaan toisinaan uutinen, että taas on joku löydetty kuolleena porrashuoneesta.


Savu porrashuoneessa tappaa


Savuiseen porrashuoneeseen ei saa mennä, koska sinne voi ihan aikuisten oikeesti kuolla. Jos olette kotona tai kylässä sisällä ja huomaatte porrashuoneessa savua, älkää menkö sinne! Pysykää huoneessa ja tehkää hätäilmoitus hätänumeroon 112!


Turvallinen koti


Huoneesi on turvallinen paikka. Se on rakennettu semmoisista materiaaleista niin, että tuli ei pääse leviämään helposti huoneeseesi porrashuoneesta tai naapuriasunnosta. Saat aikaa hätäilmoituksen tekemiseen ja ehdit tehdä itsesi huomatuksi.  Voit heiluttaa vaikka pyyhettä ikkunoista, jotta auttamaan tulleet palomiehet löytävät sinut.


Siistit porrashuoneet – turvallisuuden puolesta


Ja ylimääräiset tavarat siellä porrashuoneessa, ne eivät helpota yhtään palomiesten töitä, päinvastoin! Mieti nyt, polkupyöriä ja lastenvaunuja varastoituna rappuihin. Ne ovat tiellä kun siellä pitäisi sammuttaa tulipaloa. Niistä tulee yllättävän paljon savua koko porrashuoneeseen ja se savu ulottuu ihan ylös asti.

Eikä siellä ole muutenkaan kiva liikkua jos siellä on paljon turhaa tavaraa.

Joten eikös pidetä ne porrashuoneet siistinä ja ilman ylimääräistä tavaraa!

Kimmo
Satakunnan pelastuslaitos



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti